• Dongguan JSun technology Co., LTD
  • Dongguan JSun technology Co., LTD
  • Dongguan JSun technology Co., LTD
  • Dongguan JSun technology Co., LTD
Dongguan JSun technology Co., LTD

Νέα

Βασικά ζητήματα στη θερμική επεξεργασία
Χρόνος απελευθέρωσης: 2024-09-01 18:06:44  Hits: 23

1. Τοπική ενανθράκωση

Κατά την επεξεργασία καλουπιών, είναι σημαντικό να εξαλειφθεί πλήρως η τοπική ενανθράκωση ή υψηλή-χάλυβας ταχύτητας. Ψηλά-Τα εργαλεία από χάλυβα ταχύτητας μπορεί επίσης να υποστούν ομοιόμορφη τοπική ενανθράκωση. Εάν δεν χρησιμοποιείται κατάλληλη προστασία από οξείδωση ή ενανθράκωση κατά τη θερμική επεξεργασία, μπορεί να προκύψει μερική ενανθράκωση. Στη συνέχεια, η απόσβεση θα παράγει διαφορετικά σημεία μετατροπής θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα διαφορετικές τάσεις στην επιφάνεια και τον πυρήνα, που συχνά οδηγεί σε ρωγμές.

2. Μετάβαση από αιχμηρά άκρα

Η θερμική επεξεργασία προκαλεί παραμόρφωση υλικού. Θα εκδηλωθεί ως ράγισμα σε περιοχές όπουe υπάρχει πιθανότητα απελευθέρωσης αυτών των τάσεων, όπως αιχμηρές γωνίες κ.λπ. Επομένως, οι εργασίες θερμικής επεξεργασίας θα πρέπει να αποφεύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις αιχμηρές γωνίες.

3. Σημάδια πίεσης στην εξωτερική επιφάνεια

Συχνά συμβαίνει ότι καλούπια με αιχμηρά σημάδια πίεσης στην εξωτερική επιφάνεια στέλνονται στον κλίβανο σβέσης. Εάν χρησιμοποιηθεί τραχύ μέσο σβέσης, μπορεί εύκολα να σχηματιστούν ρωγμές στην επιφάνεια. Τα καλούπια σβέσης πρέπει να δίνονται R-γωνίες όσο το δυνατόν περισσότερες.

4. Λανθασμένη θερμοκρασία θερμικής επεξεργασίας

Η θερμοκρασία που βιώνει κάθε τεμάχιο εργασίας στον κλίβανο μπορεί να ποικίλλει πολύ και η θερμική επεξεργασία μπορεί να προκαλέσει ρωγμές, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής.

5. Ανόπτηση

Τα καλούπια συχνά δεν ανόπτονται πλήρως, υποθέτοντας ότι η επιθυμητή σκληρότητα έχει επιτευχθεί μετά το σβήσιμο και το καλούπι χρησιμοποιείται αμέσως. Σε τέτοιες περιπτώσεις, επειδή η δομή της θερμοκρασίας δεν έχει μετατραπεί από τετράγωνο σε κυβικό από την αρχή, υπάρχει ήδη ένας κρυφός κίνδυνος.

6. Νίτρωση αερίου (συμπεριλαμβανομένης της μαλακής νιτρίωσης με αέριο και της σκλήρυνσης της θήκης αερίου)Κατά τη νιτροποίηση αερίου, το τεμάχιο εργασίας τοποθετείται σε κλίβανο εναζώτου, ο οποίος τοποθετείται σε κλίβανο διαλείπουσας λειτουργίας ή γεμίζεται με αέριο αμμωνίας. Η αμμωνία διασπάται σε άζωτο και υδρογόνο. Το άζωτο διαχέεται στην επιφάνεια του τεμαχίου εργασίας και το υδρογόνο εξάγεται. Τυπικά, ο χρόνος λειτουργίας εναζώτου είναι αρκετά μεγάλος επειδή ο ρυθμός διείσδυσης αζώτου στο τεμάχιο εργασίας δεν είναι τόσο ισχυρός όσο σε άλλες διεργασίες. Το πλεονέκτημα της σκλήρυνσης της θήκης αερίου είναι ότι το κόστος λειτουργίας είναι φθηνό και η επιφάνεια εργασίας είναι ακόμη και κάτω από σχετικά απλές συνθήκες. Η νιτρίωση αερίου χρησιμοποιείται κυρίως για τεμάχια που υπόκεινται σε υπερβολική φθορά. (Σημείωση: Η μαλακή νιτρίωση αερίου διεισδύει περίπου 0,1 mm σε 17 ώρες επεξεργασίας και η σκλήρυνση της θήκης αερίου διεισδύει περίπου 0,3 mm σε 70 ώρες επεξεργασίας) Το χρώμα του νιτρωμένου τεμαχίου εργασίας είναι λευκό. Εάν το νιτρωμένο τεμάχιο εργασίας είναι σκούρο, σημαίνει ότι το τεμάχιο εργασίας έχει οξειδωθεί και είναι πιθανό να υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα του κλιβάνου. Εναζώτωση ιόντων (μαλακή νιτρίωση ιόντων και σκλήρυνση θήκης ιόντων)

Νίτρωση ιόντων (επίσης γνωστή ως νιτροποίηση εκκένωσης λάμψης) λειτουργεί σε ελαφρώς χαμηλότερη θερμοκρασία. Το τεμάχιο εργασίας συνδέεται ως κάθοδος και το τοίχωμα του κλιβάνου κενού συνδέεται ως άνοδος. Η τάση σύνδεσης είναι αρκετές εκατοντάδες βολτ. Ως αποτέλεσμα, εμφανίζεται εκκένωση χαμηλής λάμψης. Αυτό θα παράγει θετικά ιόντα αζώτου, τα οποία επηρεάζουν την επιφάνεια του τεμαχίου εργασίας με υψηλή ενέργεια. Η νιτροποίηση ιόντων χρησιμοποιεί ένα εύρος θερμοκρασίας 400°C-550°C και ελέγχεται πολύ εύκολα. Οι αιχμηρές γωνίες του τεμαχίου εργασίας είναι κατεστραμμένες, η κρούση είναι θαμπή και είναι δύσκολο για το υγρό να διεισδύσει στη βαθιά πλευρική θέση ή στη θέση του οστού εργασίας.


Προηγούμενος: No

Επόμενο: No